fbpx

Pota Blava Raça Prat

 

Parlar del pollastre de la Raça Prat és parlar d’un pollastre cuidat amorosament pels criadors del Baix Llobregat. El Pota Blava creix a l’aire lliure i se li dóna una alimentació ecològica a base de productes naturals (blat de moro, pa amb segó i verd). 


Necessita disset setmanes de criança abans de ser sacrificat per al consum i la seva producció s’estén durant tot l’any.

 

La IGP (Indicació Geogràfica Protegida) garanteix la seva qualitat. 


La carn del Pota Blava és de color intens i textura més forta, i ha de ser cuinada d’una forma especial: necessita una bona estona de cocció (aproximadament dues hores). 


Les carns del pollastre i el capó Prat destaquen per la seva major intensitat de sabor i aroma, una menor pastositat i major duresa i fibrositat respecte d’altres pollastres. 


Un sabor que evoca el gust dels pollastre d’abans, naturals, ben criats. Una carn rica en proteïnes i contingut molt baix de greixos. Destaca en els greixos insaturats per damunt dels saturats, la qual cosa li dona un valor dietètic afegit.

 

elpotablava.com

 

La cria de Pota Blava

La cria del Pota Blava està perfectament regulada. Han de ser criats a l’aire lliure, en galliners on no poden superar els 8 animals per metre quadrat i alimentació natural, amb pinsos sense greixos d’origen animal. En la seva alimentació hi ha, com a mínim, un 65 % de cereals.

 

El període de criança no pot ser inferior als 120 dies i està prohibit fer servir factors de creixement com antioxidants, espessants o altres de similars. Aquest procés dona com a resultat una carn uniforme, melosa i fina, molt preuada pels restauradors, sense greixos excessius i en què destaquen els sabors a fruits secs.