Cristina Jolonch

 

Les Jornades Gastronòmiques atresoren cada any una personalitat que les apadri- na. Ens fa especial il·lusió comptar amb la Cristina, i per motius ben diversos. Per als qui no la conegueu, repassar el seu currículum des d’aquesta modesta plataforma de la perifèria, amb la maleïda esclavitud de l’espai i amb la admiració professional i personal que li professem, resulta una tasca, com a mínim, tortuosa. 30 anys a la Vanguardia, reconeguda amb tots els guardons imaginables, encara 

no té un grammy però poc li falta –sabeu que l’acudit fàcil sempre el tenim a punt–, Presidenta per Espanya i Portugal de The 50 Best World’s Restaurants, la Cristina és, sobretot, una periodista. Una periodista de raça. Una periodista, com proclama el títol del seu darrer llibre, Decarneyhueso.

 

Les personalitats que assoleixen notorietat en el desenvolupament de la seva pro- fessió, de vegades poden quedar-se atrapades en les xarxes dels seus egos, fantasmes, contradiccions. Lluny de tot això, participant a les noves tecnologies però mirant-se-les de reüll, a la Jolonch li va el carrer, conèixer, protestar quan toca i analitzar amb contundència i objectivitat. Compartim i idealitzem el mateix món: ecologisme, proximitat, defensa del planeta, i fer d’aquest mercat gastronòmic nostre, embogit, que tant estimem però que tantes contradiccions ens serveix en safata de vidre trencadís, un paradigma més ètic, més coherent i més sostenible. I per això et demanem, que a l’acabar aquest escrit, agafis el teu telèfon, ordinador, o l’aparell que més a prop tinguis i vagis al web de Fundación Raíces i t’endinsis en el projecte CocinaConciencia, que la Cristina impulsa amb força. Un projecte d’inserció, de pri- meres, segones i terceres oportunitats, en què tots els que treballem en el sector gastronòmic, sigui quin sigui el nostre es- tatus i posició, hi podem participar.

Padrins d'honor

VALENTINA GUISADO

Presidenta de l’Associació de Criadors de Pollastre i Capó del Prat. Pagesa.


MONTSE TORRES

Productora de Pota Blava. Presidenta del Consell ReguladordelaIGP.

Altres edicions

Carme Ruscalleda 2015

Paco Pérez 2016

Carlo Petrini 2017

Albert Mendiola 2018