fbpx

13 Anys de jornades

 

La 13a edició de les Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat arriben, i com sempre, amb una mica de vertigen al cos, després de tants anys treballant amb els productes de temporada del nostre Parc Agrari com a bandera i amb un context sanitari tan complex com el que hem viscut i encara marca el nostre dia a dia.

 

Tornem amb forces renovades, després d’uns mesos molt difícils pel món de la restauració. Un temps, els efectes del qual se sentiran encara durant molt de temps en molts sectors i en tota la societat. Però el missatge ha de ser clar: la restauració del futur serà sostenible o no serà. Durant el 2021 Barcelona va ser la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, una gran oportunitat per impulsar projectes que ens ajudin a transitar cap a un sistema alimentari que millori la vida de tots nosaltres, així com la salut del planeta. Des del Prat i en l’àmbit institucional, s’estan impulsant iniciatives públiques per promoure l’alimentació sostenible i saludable amb el producte que tenim al costat de casa nostra. Perquè si, l’alimentació també és política!

 

l transformar el nostre sistema alimentari per construir una societat més sostenible, més justa i més resilient davant les incerteses i els riscos globals, i la nostra col·laboració amb l’exposició Menja Actua Impacta, que organitza la Fundació Catalana de l’Esplai, n’és un exemple que hem de caminar plegats en aquesta revolució silenciosa i necessària. En aquest moment de nou començament, la lluita que exemplifica un projecte com el Març Gastronòmic no només és justa, sinó també feliç i compartida per moltes persones. A vosaltres us toca el plaer del descobriment a través dels restaurants que formen part de la nostra activitat.

 

Amb el Març Gastronòmic, es dona el tret de sortida a les Festes de la Carxofa Prat, que s’allargaran fins a finals d’abril i en les que El Prat vol compartir la seva oferta agrícola i gastronòmica de proximitat, especialment la Carxofa Prat. En totes i cadascuna de les activitats que impulsa l’Ajuntament treballant colze a colze amb l’AGT, i el Març Gastronòmic n’és un pilar, intentem que la gent prengui consciència per a consumir productes locals per contribuir a desenvolupar l’economia de la nostra zona geogràfica.

 

MARINA GARCIA

Regidora de Comerç i Turisme a l’Ajuntament del Prat de Llobregat

 

ASSOCIACIÓ DE GASTRONOMIA I TURISME

(AGT)

Padrins d'honor

VALENTINA GUISADO

Presidenta de l’Associació de Criadors de Pollastre i Capó del Prat. Pagesa.


MANUEL TORRES

Productor de Pota Blava.