fbpx

Carxofa Prat

Des del punt de vista nutricional, la Carxofa Prat destaca pel seu contingut en hidrats de carboni, en forma d’inulina i fibra. El mineral més abundant és el potassi, si bé es pot considerar la carxofa com una de les verdures amb major contingut en magnesi, fòsfor i calci, i amb quantitats mitjanes de sodi.

 

Destaca el seu contingut en fibra, però el més remarcable en la composició de la carxofa és un seguit de substàncies que tenen notables efectes fisiològics, com ara la cinarina i la cinaropicrina (que faciliten la formació i l’eliminació de bilis), els esterols (que regulen el colesterol), els cinaròsids i els tanins (que tenen efectes antiinflamatoris).


#CarxofaPrat

La reina del Parc Agrari

La Carxofa Prat, amb gairebé 100 anys d’història, és la reina dels cultius del Delta central i assoleix un sabor i paladar de gran qualitat. Per tot això, actualment s’està treballant en l’obtenció del distintiu europeu de qualitat d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP).

 

El tipus de terreny del Delta del Llobregat, profund i fèrtil; el clima ben temperat per la protecció de les muntanyes i l’acció marina de la Mediterrània fan que la carxofa sigui aquí més dolça i tendra.

 

La Carxofa Prat és «lleugerament àcida, fresca, intensa, dolça i bellutada. Gustosa i suau». Aquestes característiques contrasten amb les carxofes d’altres procedències, especialment per la suavitat del seu gust, i el seu caràcter menys oxidatiu, així com per la seva textura fina, i la suau astringència produïda per la tenacitat de la carxofa.